Zupa węgierska z kapustą kiszoną

Zupa węgierska z kapustą kiszoną
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Bardzo pożywna i rozgrzewająca zupa z dodatkiem kapusty kiszonej, która wzmacnia organizm w czasie jesienno-zimowym.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • •½ kg kapusty kiszonej
  • 2 kostki rosołowe.
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • ½ kg ziemniaków
  • 1 papryka czerwona
  • Koncentrat pomidorowy 200 ml
  • Papryka ostra
  • Cebula biała

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Do cebuli dodajemy mięso pokrojone w kostkę.
    3. Doprawiamy solą.
    4. W garnku gotujemy wodę, przekładamy mięso, gotujemy.

  3. 4. Dokładamy 2 kostki rosołowe.

  4. 5. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.

  5. 6. Paprykę kroimy paseczki dodajemy do ziemniaków.

  6. 7. Kapustę również drobno kroimy, przekładamy do garnka.

  7. 8. Na koniec dodajemy koncentrat

  8. 9. Doprawiamy papryką.







  9. 9.Zupa gotowa.
    10. Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

kasia882 03 stycznia 2019
lubię takie zupy ;)
KulinarnaChwila 03 stycznia 2019
ja uwielbiam kiszona kapustę ;)
Nevermore 03 stycznia 2019
Powtórzę się, ale co mi tam ;P
Uwielbiam takie zupy, w których łyżka stoi :) Ta jest super - gęsta,... Czytaj całość »
Powtórzę się, ale co mi tam ;P
Uwielbiam takie zupy, w których łyżka stoi :) Ta jest super - gęsta, kwaskowata, pyszna, mniam :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 szynka wieprzowa
  • •½ kg kapusty kiszonej
  • 2 kostki rosołowe.
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • ½ kg ziemniaków
  • 1 papryka czerwona
  • Koncentrat pomidorowy 200 ml
  • Papryka ostra
  • Cebula biała
Składniki