Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zupa z młodymi wiosennymi warzywami i pulpecikami z dodatkiem koperku.Prosto, smacznie i aromatycznie:)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Kalarepę, marchew, pietruszkę i ziemniaki oczyszczamy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i mieszając podsmażamy przez 2-3 min. Następnie wlewamy ciepły bulion. Zupę gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. W czasie gdy zupa się gotuje przygotowujemy pulpeciki: bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 5 min. Dodajemy mięso mielone i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładanie wyrabiamy a następnie formujemy małe pulpeciki. Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Do gotującej się zupy wrzucamy partiami /nie wszystkie na raz/ pulpeciki. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min./ - tak by warzywa i pulpeciki ugotowały się/. Na koniec dodajemy posiekany koperek i ostatecznie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego:)