Zupa warzywna z komosą ryżową

Zupa warzywna z komosą ryżową
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
lekka zupa z komosą to pyszne danie i duża porcja witamin i białka

Składniki

  • ziemniaki 4 szt
  • mrożona mieszanka warzywna 1/2 opak
  • brukselka mrożona kilka szt
  • brokuł kawałek
  • cebula
  • czosnek 2 ząbki
  • komosa ryżowa 4-5 łyżek
  • masło
  • śmietana 18
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • natka pietruszki, koperek

Przygotowanie

  1. 1. rozgrzać masło, dodać pokrojoną cebulę, czosnek i pokrojone w kostkę ziemniaki, smażyć chwilę, zalać gorącą wodą, posolić, gotować na małym ogniu,
    2. gdy ziemniaki będą prawie miękkie dodać pozostałe warzywa i wypłukaną komosę, gotować do miękkości, na koniec zaprawić zupę śmietaną, doprawić sosem sojowym i pieprzem, dodać pokrojoną natkę i koperek, chwilę trzymać jeszcze na małym ogniu,



    smacznego

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 13 stycznia
Pyszotka:)
KulinarnaChwila 13 stycznia
Pyszotka:)
Nevermore 13 stycznia
Lubię takie konkretne zupy, gdzie łycha stoi ;)
Składniki
  • ziemniaki 4 szt
  • mrożona mieszanka warzywna 1/2 opak
  • brukselka mrożona kilka szt
  • brokuł kawałek
  • cebula
  • czosnek 2 ząbki
  • komosa ryżowa 4-5 łyżek
  • masło
  • śmietana 18
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • natka pietruszki, koperek
Składniki