Zupa warzywna z ciecierzycą i masalą

Zupa warzywna z ciecierzycą i masalą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Szybka i zdrowa zupa warzywna doprawiona indyjską przyprawą garam masala.

Składniki

  • Ciecierzyca konserwowa - 1 puszka (240g po odcieku)
  • Czosnek - 2 ząbki, Cebula - 1szt
  • Marchew - 1szt, Pietruszka - 1szt
  • Seler - 1/4 niedużego, Kalafior - 2 większe różyczki
  • Kapusta włoska - 2 garści poszatkowanych liści
  • Olej - 1 łyżka
  • Bulion lub woda - 1,5l
  • Garam masala - 2 łyżeczki
  • Pieprz do smaku
  • Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory - 100g
  • *lub sama kasza orkiszowa

Przygotowanie

  1. Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory to gotowa mieszanka kaszy makaronu i suszonych pomidorów, która świetnie sprawdza się w zupach.

    Marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce na większych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, czosnek wyciskamy, kalafior dzielimy na małe różyczki, kapustę włoską siekamy. Wszystkie warzywa smażymy na oleju kilka minut, aż lekko się zarumienią. Zalewamy bulionem i dodajemy cieciorkę i trendy lunch (lub kaszę). Gotujemy, aż kasza będzie miękka.

    Pod koniec gotowania dodajemy garam masalę i ewentualnie doprawiamy. Garam masala jest bardzo bogatą mieszaną i nadaje wspaniały smak.

Komentarze do przepisu (1)

Pysznie :)
Składniki
  • Ciecierzyca konserwowa - 1 puszka (240g po odcieku)
  • Czosnek - 2 ząbki, Cebula - 1szt
  • Marchew - 1szt, Pietruszka - 1szt
  • Seler - 1/4 niedużego, Kalafior - 2 większe różyczki
  • Kapusta włoska - 2 garści poszatkowanych liści
  • Olej - 1 łyżka
  • Bulion lub woda - 1,5l
  • Garam masala - 2 łyżeczki
  • Pieprz do smaku
  • Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory - 100g
  • *lub sama kasza orkiszowa
Składniki