Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, a jednocześnie lekka zupa, która najlepiej smakuje gdy sami zbierzemy potrzebne warzywa z własnego ogródka. Chociaż i te kupione na pobliskim ekologicznym ryneczku sprawdzą się wyśmienicie.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 398
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 398
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Składniki
Kości wieprzowe umyć. Gotować do miękkości w wodzie (ok. 3 litry) z dodatkiem soli i pieprzu.
W międzyczasie wszystkie warzywa dokładnie umyć.
Marchew, pietruszkę, seler, kalarepę i ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
Odciąć końcówki fasolki szparagowej i pokroić na kawałki. Wydłubać groszek zielony z łupiny. Por pokroić w krążki.
Ugotowane kości wyjąć z wywaru, zdjąć szumowiny, dodać marchew, pietruszkę, seler i gotować. Po pewnym czasie dorzucić fasolkę, groszek, ziemniaki i kalarepę. Pod koniec gotowania dodać brokuł i por. Wszystkie warzywa gotować do miękkości. Zupę doprawić solą i pieprzem.
Natkę pietruszki i koperek umyć, drobno posiekać. Dodać do zupy i dokładnie wymieszać.
Zupę podawać z mięsem obranym z kości. Smacznego :)