Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zupa dla spragnionych egzotycznych smaków, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu i przyjemnie pikantna!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1815
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 290
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1815
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 290
Składniki
1.Do gotującego się bulionu dodaj pastę Tom Yum, a następnie trawę cytrynową, pokrojoną galangę, liście Kaffir, pokrojoną drobno papryczkę chilli. Gotować około 10-12 minut. 2. Wrzucić przekrojone na pół grzyby pochwiaki, dodać sos rybny i cukier. 3. Wrzucić oczyszczone krewetki ( zostawić ogon na krewetkach) i gotować ok 3 min. Podawać zupę przybraną listkami kolendry. Uwaga. By wydobyć aromat trawy cytrynowej natnij jej końcówkę w poprzek i uderz jej koncem kilka razy w blat. Na talerz wlewamy wszystko nawet części niejadalne tj. trawa cytrynowa, liście KAffir, czy galanga.