Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sami spróbujcie, ulubiona zupa mojej rodziny
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Marchew obrać, pokroić w plastry , zalać wodą tak by cała marchew znajdowała się w wodzie i nie więcej, dodać soli lub bulionetki. Gdy będzie miękka zmiksować blenderem do konsystencji kremowej
Następnym krokiem jest dodanie do kremu z marchwi puszki mleka kokosowego, przyprawy chilli oraz curry w przyprawie bądź pasty curry. Teraz mamy już podstawę zupy
Do przygotowanego wywaru dodajemy podsmażoną na oliwie z dodatkiem najlepiej oleju sezamowego pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, gotujemy zupę na wolnym ogniu
Następnie dodajemy do zupy pokrojoną w kostkę cukinię razem ze skórką oraz paprykę i pieczarki, pieczarki i paprykę można chwilę poddusić wcześniej na patelni
Wszystkie wyżej wymienione składniki dusimy, jeśli zupa jest za gęsta dodajemy wody i smakujemy dodając przypraw curry bądz papryki nadając jej tym samym ostrości. Gotujemy z warzywami ok. 20 minut do miękkości cukinii
SMACZNEGO