Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
2 opakowania szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 litr mleka; 2-3 kostki rosołowe; 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę; 1 mała posiekana drobno cebulka; 20 dag boczku wędzonego; 2 łyżki zblanszowanej posiekanej w drobna kostkę świeżej papryki (do posypania) w różnych kolorach (poza zieloną) Zagotować mleko ze szpinakiem,dodać czosnek,kostki rosołowe,cebulę. Boczek pokroić w kostkę,zeskwarzyć (nie wysmażać) dodać do zupy. Gotować około 15 minut.Podać posypane krojoną w kostkę zblanszowaną papryką . Zmniejszając o połowę produkty można zrobić mniejsza ilość.