zupa szpinakowa

zupa szpinakowa
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Zupa szpinakowa jest idealną zupą na obecne mroźne dni. Rozgrzewająca, konkretna i zdrowa. Nawet osoby nielubiące szpinaku polubią jej smak :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Wędzone żeberka gotujemy na małym ogniu w 2 litrach wody przez 30 minut. W tym czasie dodajemy potarte na dużych oczkach warzywa marchew, pietruszkę i seler. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do gotujących się żeberek. Dodajemy kaszę jęczmienną i dorzucamy ziele, liście laurowe i pieprz w ziarenkach, sól. Gotujemy na średnim ogniu tak długo, aż żeberka będą mięciutkie od 30-60 minut.

  2. Jak żeberka będą miękkie dodajemy pokrojony w paski świeży szpinak i starte ząbki czosnku, wyłączamy palnik i zostawiamy zupę pod pokrywką przez 5 minut. Po tym czasie zupa jest gotowa do jedzenia.

Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 10 stycznia 2013
Taka zupka to coś dla mnie - same pyszne i ulubione składniki,przyznam ,że nigdy takiej nie robiłam,więc czas... Czytaj całość »
Taka zupka to coś dla mnie - same pyszne i ulubione składniki,przyznam ,że nigdy takiej nie robiłam,więc czas nadrobić zaległości.
kasiagotujepl 10 stycznia 2013
Polecam wypróbować, bardzo smaczna zupka :)
MEGI110278 10 stycznia 2013
Zdjęcie bardzo zachęcające... składniki również ;-)
Zrobię taką zupkę w najbliższym czasie.
pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki