Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska zupa szpinakowa z pomidorowym akcentem.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 297
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 229
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 65
Polecam.
Odsłon: 6287
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 297
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 229
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 65
Polecam.
Odsłon: 6287
Składniki
Marchew, seler, pietruszkę obrać, umyć i pokroić w dowolny sposób.
Przygotowane w etapie 1 jarzyny gotować z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych prawie do miękkości.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Do gotujących się jarzyn dodać około 1 łyżeczki soli, szpinak (nie ma potrzeby rozmrażania go przed gotowaniem) i ziemniaki. Zupę gotować do miękkości ziemniaków.
Do zupy dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Podawać dodając do każdej porcji zupy po koło jednej łyżce jogurtu.