Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Prosta, super szybka zupa <3

Składniki

  • 300 g szpinaku baby
  • 200 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchew
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym maśle smażymy boczek, ziemniaki pokrojone w kostkę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę razem smażymy, dodajemy szpinak.

    Po 10 min zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy startą marchew. Gotujemy do miękkości ziemniaków.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (7)

bellamozzarella 12 lutego 2017
Ooo....mniammmm poproszę na śniadanie dzisiaj ;-)))
Docherro 12 lutego 2017
szpinak lubię więc i zupka by mi posmakowała:)
Bellapi 13 lutego 2017
uwielbiam szpinak :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g szpinaku baby
  • 200 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchew
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
Składniki