Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa szparagowa"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 74
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
W garnku zagotuj 2 litry wody z solą, cukrem i wyciśniętym sokiem z cytryny. Wrzuć szparagi i kostkę rosołową. Całość gotuj, aż szparagi będą miękkie. Następnie część wyjmij i ostudź.
Powstały wywar gotuj, aż do zredukowania płynu o połowę. Odłożone warzywa pokrój na mniejsze kawałki i odłóż do dekoracji. Zupę zmiksuj, dodaj śmietanę i jeszcze raz zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Zupa jest idealna do podania – rozlej ją do talerzy. Udekoruj danie odłożonymi kawałkami szparagów i listkami natki pietruszki.Źródło: Na żywo