Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo zdrowa zupa ze szczawiem, kiszonymi ogórkami i kaszą jęczmienną.
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 86
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 127
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 86
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 127
Składniki
Szczaw obieramy (odcinamy ogonki, jeśli jest twardy, możemy wyciągnąć główny nerw), kroimy w paseczki. Ogórki kiszone ścieramy na grubych oczkach. Kaszę płuczemy lub przelewamy na sicie. Wrzucamy ją do gotującego się bulionu, razem z pokrojoną marchewką i selerem. Gotujemy na małym ogniu do miękkości - ok 15 minut. Teraz dodajemy groszek, szczaw i ogórki, dolewamy też zalewę spod ogórków. Zupę gotujemy jeszcze 5 minut. Jeśli jest mało kwaśna można dodać jeszcze trochę zalewy. Na końcu zabielamy jogurtem lub śmietaną.