Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żywieni tradycyjnymi, polskimi potrawami, nie potrafimy bez nich obejść się. Nie potrafimy też nie dodać naszego serducha w te potrawy, by nie stworzyć coś swojego. Tradycja w naszym wykonaniu niejednym spodoba się.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 499
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 499
Składniki
Marchewki, pietruszkę, seler kroimy, ziemniaki w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym maśle, zalewamy wodą, dodajemy kości razem z ½ łyżeczki soli, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy przez 30 min. Kości wyciągamy i studzimy (później oddzielamy mięso od kości). Jajka gotujemy na twardo. Kroimy. Pieczarki oczyszczamy i smażymy na maśle (1 łyżka ) z pokrojonym w piórka porem. Oprószamy lubczykiem, solą i pieprzem. Szczaw smażymy na maśle, dodajemy do zupy, gotujemy przez kwadrans, dodajemy mięso. Śmietanę mieszamy z mąką i zimną wodą, hartujemy zupą i dodajemy do całości. Dokładnie mieszamy, dodajemy pieczarki. Podgrzewamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.