Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Kermeet
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • Przecier szczawiowy, 1 słoik (300g)
  • bulion warzywny
  • jajko na twardo, 8 szt
  • Śmietanka do zup i sosów 18%
  • Świeży koperek do posypania zupy
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Nie wyciągać z bulionu warzyw, dodać do niego przecier, zaciągnąć śmietanką i doprawić. Zupę rozlać na talerze, dodać pokrojone na cztery części jajko i posypać posiekanym koperkiem.

Komentarze do przepisu (3)

biancorossa 29 września 2011
Poczciwa szczawiowa,mocno kwaśna i gęsta od łąkowego szczawiu..a po sezonie ze słoiczka
Kermeet 29 września 2011
U na trudno jest już gdzieś świeży szczaw znaleźć, tak że najczęściej trzeba korzystać z przecieru (ale... Czytaj całość »
U na trudno jest już gdzieś świeży szczaw znaleźć, tak że najczęściej trzeba korzystać z przecieru (ale jak uda mi się dorwać nasiona to zasadzę w ogródku) :)
Kermeet 03 października 2011
Miło mi, że podobają się Pani moje przepisy ;)
Składniki
  • Przecier szczawiowy, 1 słoik (300g)
  • bulion warzywny
  • jajko na twardo, 8 szt
  • Śmietanka do zup i sosów 18%
  • Świeży koperek do posypania zupy
  • sól i pieprz
Składniki