Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Udko i warzywa zalewamy wodą i gotujemy wywar na małym ogniu ok 60 minut.
Kiedy wywar nam się gotuje, kroimy ziemniaki w kostkę i szatkujemy szczaw. Jeżeli nie mamy świeżego szczawiu możemy dodać słoiczek marynowanego. Do gotowego wywaru dodajemy ziemniaki i dalej gotujemy ok 15-20 minut (do miękkości ziemniaków). Po tym czasie dodajemy szczaw i gotujemy kilka minut. Zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotową zupę zaprawiamy zahartowaną* śmietaną i chwilę gotujemy. *Do szklanki wkładamy śmietanę i dodajemy trochę zupy. Mieszamy. Czynność powtarzamy kilka razy. W ten sposób hartujemy śmietanę, żeby się nie zważyła w zupie ;-)
Na talerz dodajemy pokrojone jajko. Smacznego :-)