Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa ,która często gości na polskich stołach. Najlepiej smakuje ze świeżego szczawiu z dodatkiem gotowanych jajek i wiejską śmietaną.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 44
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 138
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 147
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 379
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 44
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 138
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 147
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 379
Składniki
Przebrany szczaw opłukałem ,posiekałem i dusiłem na maśle 8 min. Zalałem bulionem dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew i gotowałem 25 min. Mąkę dokładnie wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy zniknęły grudki ,dodałem 4 łyżki zupy ,wymieszałem i wlałem do reszty zupy. Gotowałem 5 min i połączyłem ze śmietaną ,wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadzić do wrzenia. Każdą porcję podałem z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.