Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewając zupa w sam raz na zimne dni.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą oraz solimy i gotujemy. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę oraz w kostkę boczek. 4. Papryki obieramy z nasion, kroimy w małe paseczki i łączymy z kiełbasą.
5. Następnie dodajemy pomidory, obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki. 6. 10 minut prużymy i przekładamy do ziemniaków. 7. Wrzucamy listek, ziele angielskie i doprawiamy papryką.
8. Na koniec rozrabiamy mąkę ze śmietaną i hartując wlewamy do zupy.
9. Zupa gotowa. 10. Smacznego.