Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsmaczniejszych zup!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Czerwona soczewica błyskawicznie się gotuje. W rondelku na oliwie podsmaża się lekko posiekany czosnek, dodaje szczyptę kuminu, rozgniecionej kolendry, szczyptę chili. A teraz bulion lub woda z kostkami i soczewica. Po 20 minutach właściwie będzie gotowa, jeśli ma być kremowa to można ją zmalaksować. Pod koniec podaje się z natką kolendry i na talerzu skrapia sokiem z cytryny. Uwaga na bulion! powinien być już bez warzyw, zagłuszają smak soczewicy. Smacznego :)