Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja dla wszystkich fanów śledzi - zupa śledziowa na kwaśnej śmietanie serwowana na zimno z gotowanymi ziemniakami lub chlebem. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Co ważne - filety śledziowe do zupy należy dzień wcześniej namoczyć w zimnej wodzie, żeby nie były zbyt słone. Na drugi dzień wystarczy je pokroić paski i połączyć z pozostałymi składnikami.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1097
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1097
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Składniki
Filety śledziowe zalej zimną wodą i odstaw na noc do namoczenia.
Na drugi dzień filety śledziowe wyjmij z wody i pokrój w wąskie paski.
Cebule pokrój w piórka lub drobną kostkę. Sparz wrzątkiem, następnie odsącz z wody.
W garnku wymieszaj kwaśną śmietanę z wodą. Dodaj do nich śledzie z cebulą. Zupę śledziową dopraw kwaskiem cytrynowym, solą oraz pieprzem.
Natkę pietruszki drobno poszatkuj i dodaj do zupy.
Zupę śledziową serwuj na zimno z gotowanymi ziemniakami.