Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i szybka :)
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 426
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22791
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 5365
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 426
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 151
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22791
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 5365
Składniki
Mięso wymieszać dokładnie z jajem, kajzerką, drobno posiekaną cebulą, przyprawami, następnie uformować kuleczki nieco większe od orzecha włoskiego. Mięso wrzucić do gotującego bulionu, dodać liście laurowe, zagotować mieszając delikatnie (można zdjąć szumy jeśli komuś przeszkadzają), trzymać na gazie pod przykryciem przez około 15 minut, potem wrzucić włoszczyznę, zagotować. W tym czasie na maśle lub oleju krótko przesmażyć posiekane w paseczki pory, wrzucić do zupy, gotować około 5 minut. Na koniec wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki serki topione, podgrzewać na małym ogniu do ich całkowitego rozpuszczenia, doprawić finalnie. Podawać z grzaneczkami, makaronem, ziemniakami lub ryżem i siekaną zieleniną. Uwaga: Jeśli podajemy z ziemniakami wrzucamy je pokrojone w kostkę razem z włoszczyzną.