Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa serowa z pulpetami, która z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Jej przygotowanie zajmie wam dosłownie chwilę. Cudownie smakuje podawana z chrupiącymi grzankami, groszkiem ptysiowym lub kromką świeżego pieczywa. Z pewnością będziecie chętnie wracać do tego przepisu. Jak zrobić dobrą zupę serową z pulpetami? Postaw na dobre jakościowo produkty. Do zupy serowej najlepiej sprawdzą się naturalne serki topione. Można oczywiście zastąpić je również smakowymi serkami np. ze szczypiorkiem, papryką lub szynką. Zalecamy jednak, aby dorzucić takie dodatki oddzielnie w postaci świeżego produktu. Zupa serowa z pulpetami dzięki temu zdecydowanie zyska na walorach smakowych. Nie bez znaczenia jest również mięso na pulpety. Możecie przygotować je ze świeżego mięsa drobiowego lub wieprzowego. W obu wariantach zupa będzie smakowała rewelacyjnie.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Przygotuj pulpety. Cebulę pokrój w kostkę. Do miski przełóż mięso mielone, wbij jedno całe jajko, dodaj bułkę tartą, cebulę, sól i pieprz. Składniki wymieszaj. Uformuj równej wielkości pulpeciki.
Przygotuj zupę. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek drobno poszatkuj. Do garnka wlej 3 łyżki oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę i czosnek. Zarumienione składniki zalej bulionem. Dodaj serki topione. składniki wymieszaj.
Do gotującej się zupy wrzuć pulpety. Całość dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Zupę serową z pulpetami gotuj przez około 20 minut na wolnym ogniu. Podawaj na ciepło z grzankami, groszkiem ptysiowym lub świeżym pieczywem.