Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna w smaku zupa, bardzo smakowała gościom
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Składniki
1. z porcji rosołowej i warzyw ugotować rosół, przecedzić, 2. mięso wymieszać z jajkiem, 1-2 łyżkami bułki tartej, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, formować malutkie pulpeciki, obtaczać w mące, pulpeciki wrzucać na gotujący rosół, gotować ok 3 min, wyjąć łyżką cedzakową z wywaru, 3. do zupy (po wyjęciu pulpecików) dodać pokrojone w kostkę serki topione, trzymać na małym ogniu aż ser się rozpuści, na koniec dodać tarty parmezan oraz mięsne kuleczki, zagotować, doprawić do smaku, zupę podawać posypaną siekanym drobno szczypiorkiem smacznego