Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i rozgrzewająca zupa serowa z klopsikami to fantastyczna propozycja na chłodne dni. Z powodzeniem zastąpi cały, treściwy posiłek. Wbrew pozorom niewiele z nią roboty, a same przygotowania zajmują zaledwie kilkanaście minut.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 33
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 33
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Składniki
Zacznij od przygotowania klopsików. Do mięsa mielonego dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i majeranek. Wyrób masę, aby wszystkie składniki się połączyły.
Uformuj niewielkie klopsy. Usmaż je na rozgrzanej patelni z tłuszczem z dwóch stron. Odłóż na bok. Zetrzyj ser na tarce.
Cebulę posiekać drobno. Boczek wędzony pokrój w kostkę. Zeszklij cebulę wraz z boczkiem w garnku na odrobinie tłuszczu. Wlej gorący bulion. Zagotuj.
Dodaj ser, podgrzewaj na małej mocy palnika zup i mieszaj od czasu do czasu. Konsystencja zupy powinna zrobić się gładka i jednolita. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową, papryką słodką w proszku i czosnkiem granulowanym.
Dodaj pulpety i grzej jeszcze zupę przez 5 minut. Po podaniu udekoruj talerze grzankami.