Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1284
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1284
Składniki
Marchewkę, seler zetrzeć na grubej tarce [ gdy użyjesz selera naciowego to drobno posiekać ] , cebulę drobno pokroić w kostkę, paprykę pokroić w cienkie paseczki długości ok. 3-4 cm. Paprykę, cebulę, seler, marchewkę poddusić na maśle ok.15 min. dodać do gorącego rosołu. Chleb pokroić w kostkę ok.1 cm. zrumienić na maśle. Mąkę wymieszać z zimnym mlekiem i serem startym na grubej tarce, dodać do zupy. Gotować ok.10 min. aż ser się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem, dodać grzanki. Na talerzu udekorować kleksem śmietany i zieleniną. SMACZNEGO !!!