Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa selerowa z curry"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2007
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2007
Składniki
• na 4 porcje •: 35 min •Porcja: 210 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł
Seler oraz ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Por oczyść, natnij, dokładnie opłucz, a następnie potnij na kawałeczki. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebule oraz czosnek. Dołóż seler, por i ziemniaki.
Warzywa smaż razem chwilę na dużym płomieniu. Następnie zalej je bulionem. Gotuj jeszcze ok. 25 minut.
Gruszkę obierz, oczyść, pokrój na małe kawałki, dodaj do warzyw pod koniec gotowania. Kiedy wszystkie będą już miękkie, zmiksuj je razem z wywarem. Wlej śmietanę. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem i curry oraz gałką. Mocno podgrzej. Rozlej do miseczek, ew. udekoruj koperkiem.Źródło: Naj