Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ugotowana na bazie bulionu warzywnego, z dodatkiem pomidorów, co nadało jej lekko kwaskowy posmak, podana z ziemniaczanym puree, posypana świeżym koperkiem.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 227
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 227
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Składniki
Obraną bulwę selera pokroić na niezbyt grube plastry, marchewkę pozostawić w całości, zalać rosołem, dodać ziele angielskie i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw. Po czym wyciągnąć warzywa i pokroić w kostkę. Wrzucić ponownie do wywaru wraz z pomidorami z puszki.
Pokrojoną w kostkę cebulę zrumienić lekko na maśle, dodać do zupy. Gotować jeszcze na wolnym ogniu 10 minut. Doprawić keczupem, solą i pieprzem.
Podawać z purée ziemniaczanym lub grzankami, obficie posypać zieleniną.