Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupka dla miłośników zielonego groszku! Ryż dodatkowo zupę zagęści i nada wrażenia "sytości"...
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Z kości i naci selera przygotować wywar. Gotować ok. 30 min. Następnie kość i seler wyciągnąć i dodać opłukany ryż, gotować ok. 10 min. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i groszek, doprawić do smaku i gotować ok. 10 min.
Z mąki i śmietany przygotować zawiesinę, którą zagęszczamy zupę. Dodać obrane mięso z kości. Przed podaniem można dodać gałązkę świeżego oregano. Smacznego!