Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa rybna z warzywami i anyżem"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 266
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 266
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Składniki
Włoszczyznę opłucz i pokrój w paski. Ziemniaki obierz i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Groszek opłucz i pokrój w poprzek na paski.
Na oleju Kujawskim 3 ziarna przesmaż wszystkie pokrojone warzywa. 4 Warzywa zalej bulionem drobiowym i gotuj kilka minut. Dodaj śmietanę, anyż i skórkę z cytryny. Dopraw pieprzem, solą i papryką chili (potrawa ma mieć wyrazisty, ostry smak).
Filety z dorsza opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj rybę do warzyw i podgotuj 4-5 minut. Następnie odstaw zupę do lekkiego ostygnięcia. Całość skrop olejem Kujawskim z papryką ostrą, pomidorami i bazylią.Źródło: Tele Tydzień