Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót nad morze. Pyszna i rozgrzewająca zupa zachwyci Wasze kubki smakowe.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 171
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
Najlepiej łososia przygotować dzień wcześniej przed gotowaniem zupy. Ściągamy zatem z łososia skórę i kroimy go w średniej wielkości kostkę. Skrapiamy oliwą z oliwek i przyprawiamy przyprawą do łososia. Przykrywamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia przygotowujemy rosół. Najlepiej według własnego uznania. Mój przepis na rosół: najlepiej na dwóch skrzydełkach. Marchew, korzeń pietruszki, seler obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach. Pora kroimy w półplasterki, obraną cebulę przypalamy na ogniu. Gdy woda ze skrzydełkami zacznie się gotować wrzucamy wszystkie warzywa do garnka. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy następnie czerwoną paprykę, pokrojoną w drobną kostkę, pomidory z puszki i pokrojoną grillowaną paprykę. Wyciągamy łososia z lodówki i przez minutę smażymy go na rozgrzanej patelni. Wrzucamy łososia do zupy i gotujemy, aż zmięknie. Doprawiamy według uznania (stopnia ostrości), ja dodałam parę kropel tabasco, paprykę ostrą w proszku. Można dodać także parę kropel soku z cytryny. Na sam koniec siekamy koperek i wrzucamy do zupy.