Zupa rybna - rosół z ryby

Zupa rybna - rosół z ryby
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Mioo
Smaczny rosół z ryb słodkowodnych.

Składniki

  • małe ryby z jeziora ok 10 szt.
  • 3 średnie marchewki
  • 1,5l wody
  • 3 łodyżki świeżego kopru
  • 3 łodyżki świeżej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka Vegety naturalnej lub kostka rosołowa
  • 2 liście laurowe
  • seler naciowy ok. 10 cm
  • sól, pieprz, imbir w proszku, sos sojowy

Przygotowanie

  1. 1. Warzywa pokrojone w plasterki i przyprawy zagotować prawie do miękkości.

    2. Pod koniec gotowania dodać umyte ryby na około 10-15 minut - tak żeby się nie rozpadły.

    3. Delikatnie wyjąć ryby z rosołu, ewentualnie rosół przecedzić dla pewności, że nie będzie w nim ości.

Komentarze do przepisu (1)

fafiatko 30 maja 2018
Bardzo lubie :)
Składniki
  • małe ryby z jeziora ok 10 szt.
  • 3 średnie marchewki
  • 1,5l wody
  • 3 łodyżki świeżego kopru
  • 3 łodyżki świeżej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka Vegety naturalnej lub kostka rosołowa
  • 2 liście laurowe
  • seler naciowy ok. 10 cm
  • sól, pieprz, imbir w proszku, sos sojowy
Składniki