Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa zupa rybna dla znudzonych tymi tradycyjnymi :).
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Ziemniaki pokroić w małą kostkę, białe części pora w półtalarki, a łososia w paski. Ziemniaki podgtować 5 minut. Pory zeszklić na maśle, dodać ziemniaki, podsmażyć. Wrzucić do gorącego bulionu i gotować ok 20-30min. 10 minut przed końcem gotowania dodać dorsza, wlać mleko, przyprawić gałką,solą i pieprzem. Dodać łososia, całość zmiksować. Podawać posypaną koperkiem. Można ewentualnie zmiksować przed dodaniem łososia i zostawić tą rybę w kawałkach. Szczypta cynamonu dodana pod koniec gotowania zniweluje zapach dorsza.