Zupa rybna

Zupa rybna
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: jagoda114
Bardzo smaczna i pożywna

Składniki

  • filety rybne (sola, tilapia) 60 dag
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • marchew 2 szt
  • pietruszka mała 1 szt
  • seler kawałek
  • seler naciowy 2 gałązki
  • fasola czerwona 1 puszka
  • papryka czerwona pół
  • pomidory krojone 1 puszka lub karton
  • sól,pieprz, oregano
  • bulion warzywny 0,5 l
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1 szt
  • olej 3 łyżki

Przygotowanie

  1. Filety pokroić w kostkę, posolić, skropić sokiem z cytryny, odstawić.
    Czosnek zmiażdżyć, cebulę pokroić w półplasterki. Marchew, pietruszkę, seler pokroić w słupki, seler naciowy w plasterki, paprykę w paski.

  2. Na oleju podsmażyć czosnek i cebulę, dodać pokrojone warzywa, wlać bulion warzywny i dusić ok 20 min, dodać czerwoną fasolę, pomidory z puszki (kartonu), filety i gotować do miękkości ryby. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano. Smacznego.

Składniki
  • filety rybne (sola, tilapia) 60 dag
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • marchew 2 szt
  • pietruszka mała 1 szt
  • seler kawałek
  • seler naciowy 2 gałązki
  • fasola czerwona 1 puszka
  • papryka czerwona pół
  • pomidory krojone 1 puszka lub karton
  • sól,pieprz, oregano
  • bulion warzywny 0,5 l
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1 szt
  • olej 3 łyżki
Składniki