Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją tej zupy była moja 5 letnia córka. Tak naprawdę to ona wymyślała składniki i wyszło to co widać. Mnie naprawdę bardzo smakuje.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 566
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 566
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody i osolić. Zagotować. Groch zalać wodą i moczyć ok. 30 min. Do gotującej się wody włożyć boczek w kawałku i gotować 30 minut. Wyjąć boczek i pokroić w kostkę. Do gotującego się wywaru wsypać wypłukany groch i obrane marchewki ( w całości). Całość gotować na małym ogniu aż groch będzie miękki. Następnie obrać i pokroić w drobną kostkę ziemniaki i włożyć do zupy. Dosolić i dopieprzyć do smaku. Parówki pokroić w cienkie talarki a kapustę w drobną kostkę i zaparzyć na durszlaku. Po około 15 minutach pokrojony boczek, parówki i kapustę wsypać do gotującej się zupy. Dodać łyżeczkę octu i ponownie ostatecznie doprawić do smaku. Na zakończenie posypać koperkiem.