Zupa "ogrodowa"

Zupa ogrodowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Smaczna lekka zupa z składników rosnących w ogrodzie:) Warto ją przygotować kiedy sezon warzywny w pełni:)

Składniki

  • marchew 2 szt
  • seler 0,5 szt
  • kalarepa 1 szt
  • por /biała część/ 1 szt
  • pietruszka /korzeń/ 1 szt
  • fasolka szparagowa 1 garść
  • masło 1 łyżka
  • woda 5-6 szklanek
  • liść selera 1 szt
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę lub plastry warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Podsmażamy mieszając przez 3-4 min.Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę kalarepę, pokrojoną fasolkę szparagową oraz liść selera. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie - ok. 10 min.
    Porcje zupy na talerzu posypujemy natką pietruszki.
    *Zamiast wody możemy dodać bulion z kostki lub rosół.

Komentarze do przepisu (5)

Dariusz-D 31 lipca
Bardzo lubię takie zupy , samo zdrowie :-)
fafiatko 03 sierpnia
Zupa pelna najsmaczniejszychwarzyw z ogrodka!
Docherro 17 sierpnia
Kocham takie zupki,witaminy i samo zdrowie,pycha:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • marchew 2 szt
  • seler 0,5 szt
  • kalarepa 1 szt
  • por /biała część/ 1 szt
  • pietruszka /korzeń/ 1 szt
  • fasolka szparagowa 1 garść
  • masło 1 łyżka
  • woda 5-6 szklanek
  • liść selera 1 szt
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
Składniki