Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry sposób na wykorzystanie reszty kompotu i pozostałych w nim owoców
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Owoce pozbawiamy gniazd nasiennych, pestek itp. Wraz z resztą kompotu miksujemy na gładko. W zależności od tego jaką konsystencję zupy wolimy, możemy dodać trochę soku jabłkowego aby zupa była rzadsza.
Zupę podgrzewamy ale nie gotujemy i doprawiamy cukrem i cynamonem. Dodajemy słodką śmietankę. Zupa dobrze smakuje z makaronem w kształcie ryżu