Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna ze smaczniejszych zup. Polecam dla jej smaku i aromatu.
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 252
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 653
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 252
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 653
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Pory i cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na maśle. Olej z masłem włożyć do większego garnka z grubym dnem i podsmażyć pokrojone warzywa. Następnie zalać bulionem lub rosołem, dodać por z cebulą i gotować aż warzywa zmiękną. Zmiksować. Ponownie wstawić na ogień i dodać serki . Mieszać aż się rozpuszczą. Doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na koniec wlać bulion i wyrabiać aż masa stanie się gładka. Zwilżonymi dłońmi formować niewielkie pulpeciki. Smażyć na oleju. Podawać z zupą. Udekorować krążkami pora i natką pietruszki.