1. Do dużego garnka wlej olej i zacznij go podgrzewać na dużym ogniu.
2. Dodaj do garnka cebule i smaż je do momentu, kiedy będą miękkie i przeźroczyste.
3. Zmień ogień na średni i przełóż do naczynia papryki. Podsmażaj do miękkości (około 3 minut).
4. Następnie dodaj czosnek i podsmażaj go przez około minutę - nie pozwól by się przypalił, bo traci wtedy swoje walory smakowe.
5. Dodaj pomidory, paprykę w proszku, tymianek, estragon, pieprz, odrobinę soli, liść laurowy i bulion.
6. Doprowadź zupę do wrzenia i od razu zmniejsz ogień na najmniejszy. Przykryj garnek pokrywką i gotuj około 20 minut.
7. Dopraw zupę cukrem, solą i pieprzem. Wyjmij liść laurowy.
8. Zmiksuj zupę i przetrzyj przez bardzo drobne sito.
9. Dodaj kremówkę.
10. Podawaj na gorąco.
Smacznego :)