Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna, o intensywnym, czerwonym kolorze. Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z ryżem i natką pietruszki - zdecydowanie smaczniejsza od tej, przygotowanej z koncentratu pomidorowego. Wypróbujcie ten przepis zwłaszcza latem, kiedy jest sezon na pomidory.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 54
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2065
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 18
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 96
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 54
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2065
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 18
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 96
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 37
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy na małe plasterki. Czosnek obieramy z łupiny.
W dużym garnku rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę, pora i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażamy przez około 2-3 minuty.
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do garnka. Podsmażamy przez około 10-15 minut.
Następnie do garnka dodajemy bulion i przyprawy. Gotujemy przez kolejne 10 minut. Po tym czasie ściągamy garnek z kuchenki i blendujemy zupę na gładki krem.
Zupę pomidorową ze świeżych pomidorów podajemy z ryżem i świeżą natką pietruszki. Smacznego!