Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszna ;)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
skrzydełka 6szt. marchew 2szt. cebula 1szt. seler kawałek pietruszka korzeń 1szt czosnek 3 ząbki pieprz kilka ziaren liść laurowy 3szt. sól lub degusta do smaku woda 1,5 l. pomidory 3 szt duże masło 1 łyżka, 1łyżeczka cukru bazylia do dekoracji
Skrzydełka zalewamy w misce na pół godziny gotowaną wodą. Następnie przepłukuję zimną wodą i wkładam do garnka. Zalewam wodą i gotuje. Następnie odszumowuje i dodaje wszystkie warzywa pokrojone i przyprawy. To wszystko gotujemy do miękkości. W tym czasie pomidory trzeba sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pomidory prużymy na maśle z 1 łyżeczką cukru. Następnie przekładamy do bulionu, dodajemy łyżkę koncentratu. Pod koniec gotowania zaprawiamy zaprawką( 1 łyżka mąki + odrobina wody). Zagotowujemy. Gdy zupa przestygnie zabielam śmietaną 18%. Podajemy z dowolnym makaronem ;)