Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pomidorowa z tortelini z farszem serowym. Bardzo sycąca, aromatyczna i smaczna:)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Tortelini gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy. Marchew, pietruszkę, seler i por oczyszczamy i kroimy w kostkę lub plasterki. W rondlu roztapiamy masło /lub olej, oliwę/, wrzucamy warzywa i mieszając podsmażamy 2-3 min. Następnie wlewamy wodę ok. 5 cm nad poziom warzyw. Dodajemy liść selera, liść laurowy, ziele angielskie i delikatnie dolimy i pieprzymy. Zagotowujemy a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy powoli do miękkości. Następnie zupę dokładnie blendujemy, wlewamy passatę, doprawiamy szczyptą cukru, solą i pieprzem. Zagotowujemy i gotujemy 2-3 min. Porcje zupy podajemy z tortelini i posypujemy natką pietruszki /u mnie niestety mrożona:(/ * Zamiast passaty możemy użyć zblendowanych świeżych bardzo dojrzałych pomidorów lub pomidorów z puszki /jeśli pesteczki nie będą nam przeszkadzać nie musimy pomidorów przecierać przez sito/. * Jeśli zupa jest zbyt gęsta możemy ją rozcieńczyć wodą lub bulionem.