Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i sycąca zupa na zabiegany dzień
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, selera kroimy w małą kostkę
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, czosnek i selera, solimy i smażymy kilka minut, aż cebula się ładnie zeszkli, dodajemy curry i smażymy jeszcze minutę, dodajemy pomidory i dusimy na wolnym ogniu.
Do garnka wsypujemy soczewicę, zalewamy dwoma litrami wrzącej wody i gotujemy 10 minut.
Teraz do gotującej soczewicy dodajemy zawartość patelni, mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. W razie konieczności przyprawiamy solą. Na końcu dolewamy mleko kokosowe i gotowe.
Zupę możemy podać posypaną drobno posiekaną kolendrą i piórkami czerwonej cebuli. Smacznego ;-)