Zupa pomidorowa z pulpecikami

Przepis dnia 2010-05-14
Zupa pomidorowa z pulpecikami
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: grymaski5
Smaczna zupka

Składniki

Przygotowanie

  1. Sporządzić wywar,Z mięsa mielonego (tak jak na kotlety mielone)uformować pulpeciki,można je po obtoczeniu w mące podsmażyć lub od razu wrzucać na gotujący wywar.Cebulkę posiekać,podsmażyć , dodać koncentrat pomid.podsmażyć,dodać śmietanę,podsmażyć.Połączyć z wywarem.Zupka gotowa)

Komentarze do przepisu (12)

killbill 13 maja 2010
a co z makaronem? użyć surowego czy tez podsmażyć?
grymaski5 13 maja 2010
Tak po prostu ugotować..............
grymaski5 13 maja 2010
A po co te złośliwości??????????
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki