Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa pomidorowa z klopsikami, makaronem i szpinakiem posypana parmezanem. Pierwsze i drugie danie w jednym.
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1522
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 112
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 80
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1522
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 112
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 80
Składniki
Do miski dodać mięso, jajko, posiekany czosnek, pietruszkę, parmezan, sól i pieprz, wymieszać dokładnie ręką i uformować małe klopsiki
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć klopsiki z obu stron. Zagotować rosół, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i gotować ok 15 minut, dodać pomidory, a następnie dorzucić klopsiki i pokruszony makaron. Gotować aż makaron zmięknie, dodać na końcu szpinak. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z parmezanem.