zupa pomidorowa z kaszą jaglaną

zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: anna_
rozgrzewająca zupa pomidorowa

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 2 duże marchewki
  • 1 średni seler i/lub 2 pietruszki
  • 2 litry wody
  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • przecier pomidorowy (do smaku)
  • sól, pieprz, świeży czosnek

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych okach. W garnku zeszklić cebulę i dodać pozostałe warzywa.

  2. Dodać wodę oraz kaszę jaglaną (uprzednio sparzoną gorącą wodą). Gotować do miękkości warzyw i kaszy.

  3. Pod koniec gotowania dodać pomidory z puszki, zmiażdżony czosnek oraz przecier. Doprawić do smaku

Komentarze do przepisu (1)

jolwicz 30 stycznia 2017
Ta zupka jest wyśmienita. Teraz gotuję ją bardzo często i wszystkim domownikom bardzo smakuje.
Składniki
  • 1 duża cebula
  • 2 duże marchewki
  • 1 średni seler i/lub 2 pietruszki
  • 2 litry wody
  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • przecier pomidorowy (do smaku)
  • sól, pieprz, świeży czosnek
Składniki