Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa z kalarepką i kiełkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Kalarepki oczyść, odetnij wierzchy, warzywa wydrąż. Miąższ kalarepek potnij na kawałki. Papryki oczyść z pestek, pokrój w paski.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż pokrojoną kalarepkę i paprykę. Zalej bulionem. Gotuj około 20 minut.
W tym czasie chili oczyść i posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórki, grubo potnij. Kiedy warzywa w garnku będą już prawie miękkie, dodaj do nich pomidory.
Zupę gotuj jeszcze kilka minut. Potem zmiksuj na gładko. Wymieszaj z chili. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką.
Gotową zupę przelej do wydrążonych kalarepek. Przed podaniem posyp kiełkami rzodkiewki.Źródło: Tina