Zupa pomidorowa z fasolą

Zupa pomidorowa z fasolą
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Rozgrzewa i wzmacnia organizm.

Składniki

  • Pomidory 1 kg
  • Czosnek 5 ząbków
  • Cebula biała 2 szt.
  • Fasola czerwona 1 puszka
  • Sól do smaku
  • Chili do smaku
  • oliwa 4 łyżki
  • Świeże zioła (tymianek lub kolendra)

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić i przełożyć do rondla. Obrane cebule, czosnek posiekać, zeszklić na oliwie, dodać do pomidorów i dusić na małym ogniu przez pół godziny.. Fasolę z puszki przepłukać na sicie, dodać do zupy, doprawić do smaku i gotować jeszcze przez około 5 minut. Rozlać na talerze, ozdobić tymiankiem lub kolendrą i podawać.

Komentarze do przepisu (4)

ewka16 03 września 2019
pomidorówka inaczej ! ciekawy smak
Maudie 03 września 2019
Pyszne wydanie pomidorówki:)
slodkisentyment 04 września 2019
Bardzo fajna zupa. Lubie takie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Pomidory 1 kg
  • Czosnek 5 ząbków
  • Cebula biała 2 szt.
  • Fasola czerwona 1 puszka
  • Sól do smaku
  • Chili do smaku
  • oliwa 4 łyżki
  • Świeże zioła (tymianek lub kolendra)
Składniki