Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa pomidorowa z fasolą"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1707
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1707
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
Fasolę zalej zimną wodą i zostaw na całą noc. Następnego dnia odcedź i zalej świeżą wodą. Dodaj listki, kminek i szczyptę cukru. Gotuj około godziny na małym ogniu. Odcedź, gdy fasola będzie miękka.
Ugotuj makaron. Pomidory osącz z zalewy (nie wylewaj jej), dodaj posiekany czosnek i krótko podduś na rozgrzanej oliwie z rozmarynem i papryką. Dodaj do ciepłego bulionu razem z zalewą pomidorową. Gotuj około 20 minut, dopraw solą i pieprzem. Zupę zmiksuj z serkiem na gładki krem. Dodaj fasolę i ugotowany makaron. Podgrzej i podawaj w miseczkach.
Mrożone pomidory
Zamiast gotowych pomido- rów z puszki możesz użyć też mrożonych – idealnie nadają się do zimowych dań. Tylko nie zapomnij o zdjęciu z nich skórki przed miksowaniem.Źródło: Naj