Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa z cukinią"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Świeże pomidory podziel na cząstki. Cukinię oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Fasolę odlej z zalewy i przepłucz na sicie. Dymki oczyść, szczypiorek potnij na kawałeczki, a cebulki w plasterki. Czosnek obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Podsmaż na niej czosnek i cebulki. Dołóż koncentrat pomidorowy, przesmaż, mieszając. Dodaj bulion i pomidory z puszki. Przypraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i cukrem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj 20 minut. w W tym czasie na patelni rozgrzej resztę oliwy. Wrzuć cukinię. Smaż 5 minut. Dodaj fasolę, pomidory i szczypiorek. Smaż minutę. Przypraw i włóż do zupy pod koniec gotowania. Tymianek opłucz, posiekaj. Zupę rozlej do talerzy. Ozdób tymiankiem.Źródło: Naj