Zupa pomidorowa z chorizo

Zupa pomidorowa  z chorizo
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Zupa pomidorowa na rosole wołowo-kaczym z dodatkiem dietetycznej kiełbasy chorizo Wam proponuję . Z orkiszowym makaronem, wow.

Składniki

  • rosół wołowo-kaczy
  • włoszczyzna
  • 150 g chorizo bez glutenu i bez laktozy
  • 2 szalotki
  • oliwa z oliwek
  • pulpa pomidorowa
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • śmietana 18 %
  • zielenina
  • mielona ostra papryka
  • woda

Przygotowanie

  1. Wykorzystując rosół z niedzielnego, ugotowałem na nim włoszczyznę ( jeśli rosołu jest zbyt mało dolewamy troszkę wody ). Kiełbasę chorizo wraz z pokrojonymi szalotkami podsmażyłem na odrobinie oliwy z oliwek. Ugotowałem makaron. Do rosołu dodałem pokrojoną marchewkę, seler, por. Wlałem pulpę pomidorową. Gotowałem kilka minut. Doprawiłem solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym, ostrą papryką w proszku, ziołami prowansalskimi. Wszystkie przyprawy dodajemy wg upodobań. Podałem z makaronem orkiszowym bio ze śmietaną.

Komentarze do przepisu (2)

konhambos 30 grudnia 2019
Juz mi smakuje po przeczytaniu przepisu :)
Obserwator 10 stycznia 2020
Chorizo bardzo delikatne
Składniki
  • rosół wołowo-kaczy
  • włoszczyzna
  • 150 g chorizo bez glutenu i bez laktozy
  • 2 szalotki
  • oliwa z oliwek
  • pulpa pomidorowa
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • śmietana 18 %
  • zielenina
  • mielona ostra papryka
  • woda
Składniki